סוד ההצלחה של ההיפריקום
היפריקום ('Hypericum perforatum') זהו שמו הלועזי של צמח הפרע. החומר הפעיל שבו, שנקרא 'Hepericin' ומרוכז בעיקר בפרחי הצמח, ידוע כמרגיע מאוד את מערכת העצבים, מעלה את רמת ההמוגלובין ואת מנגנון ספיגת הברזל בגוף. הוא אף מחזק את המערכת החיסונית, מעלה את רמת החיוניות, מאפשר עירנות כשעייפים, תשושים או מרגישים חסרי אונים ("אנטי־דיכאוני") – ומצוין במקרים של אנמיה משולבת עם ירידה במצב הרוח.
סרוטונין הוא מוליך עצבי (נוירוטרנסמיטר), המקדם תהליכים במערכת העצבים המרכזית. נמצא שרמות נמוכות של סרוטונין מובילות לדיכאון ולשלל תופעות נוספות. בהיפריקום יש שני אנזימים, אשר עובדים על העלאת רמת הסרוטונין, ובכך משפרים את מצב הרוח.
הפרחים מושרים בצורה שבה מרבית החומרים הפעילים מועברים ונשמרים על ידי אלכוהול. צבעה של התמצית מעט אדמדם, ויכול לעיתים לצבוע את השתן לצבע ורדרד.
השילוב של העלאת רמת החיוניות, ספיגת הברזל, העלאת רמות ההמוגלובין וחיזוק מערכת החיסון תורם רבות לשיפור מצב הרוח – שזה בדיוק מה שהתמצית יודעת לעשות בצורה מיטבית. יש שיקראו לה 'הציפרלקס של הטבע'. ואכן, הדרך שבה ניתן להרגיש – היא לא שיטוח התחושות והעלמתן – אלא כמו עמוד פנימי איתן, העוזר להתמודדות עם הרגשות הפנימיים והלחצים החיצוניים.
מהסיבות האלו, היא גם תומכת מאד בהיריון ובלידה. גם לאחר איבוד דם וגם למניעת ירידות ועליות קיצוניות במצב הרוח.
לתוצאות מיטביות, מומלץ לרכוש 3 יחידות.
איך משתמשים?
15-10 טיפות במים, 3 פעמים ביום, על קיבה פנויה (כלומר, חצי שעה לפני ארוחה או 3-2 שעות לאחר ארוחה. אין צורך לאכול לאחר נטילת התמצית).
משך הטיפול תלוי בצורך ובסיבה בשלה נוטלים את התמצית, ולכן יש להתייעץ עמי לגבי משך הטיפול בה.
השימוש במוצר זה מתאים לגילי 6 ומעלה, ומומלץ להיוועץ עמי בצורת הטיפול בצעירים.
עוד דברים שחשוב לדעת (נא לקרוא בעיון לפני שמזמינים בפעם הראשונה)
-
המוצר אסור לשימוש מושתלים או לנוטלי תרופות דוחות שתל.
-
מומלץ לא לצרוך היפריקום בעת חשיפה לשמש או לקרינת UV. במקרים נדירים, שימוש בהיפריקום בעת חשיפה לשמש עלול לגרום לרגישות בעיניים ו/או בעור. במקרה של פריחה דמויית כוויה, יש להפסיק את השימוש במוצר ולהיוועץ ברופא.
-
כמו כן, אין להשתמש בהיפריקום במקרי רגישות ו/או אלרגיה לחומר הפעיל או למרכיבים נוספים של התרופה; במקרי רגישות לאור (כולל אור השמש); בעת נטילת תרופות לדיכוי מערכת החיסון; בעת נטילת תרופות נגד נגיף ה־HIV, תרופות נוגדות קרישה ממשפחת הקומרינים (כגון וורפרין), או תרופות כימותרפיות; לפני ניתוח, הליך אבחוני או טיפולי באמצעות אור.
-
אין להשתמש בתמצית אם היפריקום במקביל לתרופות פסיכיאטריות.
-
בעת השימוש בהיפריקום צבע השתן עשוי להשתנות לכיוון אדמדם (כצבעו של ההיפריקום).
היפריקום: חוקי הברזל
מלבד כל מה שכתבתי עד עכשיו, לתמצית אֵם היפריקום יש מעלה חשובה נוספת: היא עוזרת לגוף לקלוט ברזל זמין מהמזון, וכך בתוך זמן קצר רמת ההמוגלובין עולה. זו הסיבה שרצוי, במקביל לנטילתה, להקפיד על תזונה עשירה בברזל. להלן מידע על מזונות העשירים בברזל מן הצומח, על גורמים המשפרים והמפריעים לספיגת ברזל והסיבות למחסור בברזל:
מזונות עשירים בברזל (מן הצומח)
- קטניות: אפונה יבשה, חומוס, סויה ומוצריה, עדשים, פול, שעועית.
- עלים ירוקים: פטרוזיליה, כוסברה, תרד מבושל, בזיליקום.
- אגוזים וזרעים: טחינה משומשום מלא, גרעיני דלעת, אגוזי מלך, גרעיני חמנייה, אגוזי ברזיל, שקדים.
- דגנים מלאים: קינואה, לחם מחיטה מלאה, כוסמת, אמרנט.
- ירקות: סלק, אפונה ירוקה, ארטישוק ירושלמי, כרישה, ברוקולי.
- פירות: אבוקדו, אפרסמון, רימון, תות עץ, משמשים-שזיפים-תאנים מיובשים.
ויטאמין C משפר את ספיגת הברזל ממקורות צמחיים, מכיוון שברזל נספג טוב יותר בסביבה חומצית (לימון, עגבנייה, גמבה, קיווי, תות שדה, אננס ועוד). כך, רצוי לשלב מזונות עשירים בויטאמין C עם מזונות העשירים בברזל, כדוגמת טחינה ולימון.
גורמים המפריעים לספיגת ברזל
- קפאין (קולה, קפה, תה, קקאו-שוקולד)
- פוליפנולים (לדוגמא טאנין, הנמצא בתה שחור או ירוק)
- סידן
רצוי להימנע מאכילתם שעה לפני ואחרי ארוחה.
הסיבות למחסור בברזל
במידה ויש מחסור כרוני בברזל חשוב לחפש את הסיבה למחסור. יכולות להיות לכך סיבות רבות: תזונה לקויה, דימומים פנימיים, מחלות מעיים, פרזיטים, שימוש במדללי דם, ירידה בחומציות הקיבה, מחסור בויטמין A ועוד.