חודשון חודש יולי 2018 מרתמי

פתח דבר: מראה, מקום

כמה חזק הוא המקום. היכולת ליצור בית, לרקום חברויות, להשתרש. כמה מבלבל הוא הרצון לקחת את השורשים האלה ולזוז איתם, לנתק ולנטוע במקום אחר, חדש, מרגש. שמתי לב, שככל שאני גדלה, באופן אישי ומשפחתי, התנועה הזו, המעבר, קשה אף יותר. באופן מטפורי שכזה – יש יותר דברים להזיז ולהעביר.

אמנם יש עוד חודש, אבל ההתרגשות היא גדולה ורבה: בסוף יולי אנחנו עוברים מביתנו האוהב במודיעין למושב סלעית, לקראת דרך חדשה ומרגשת. נבנה את ביתנו מול הנוף המרהיב של השומרון, ובעוד כשנה תעמוד לה גם החנות ומרחב היצירה של רתמי רפואה טבעית, ושלי כמטפלת.

לכן, שימו לב שההזמנות תתעכבנה במעט למזמינים בסוף יולי-תחילת אוגוסט. בכל זאת – לפנינו חודש של אריזה, תיוק, פירוק וסידור מחודש – ואז גם כמה רגעי הסתגלות, התרווחות והיכרות עם המרחב החדש. אגב, לאלה שהגיעו לאסוף ממודיעין – עדיין יהיה אפשר לאסוף ממודיעין בתיאום מראש.

חודשון גדוש לפניכן החודש – ממליצה להישאר איתי עד הסוף – יהיה מעניין!

אמהות וניחוחות

על טל וגל כבר סיפרתי כאן בעבר. נשים עם חזון, המקיימות אחת לשבוע מפגשי אמהות ותינוקות לצד הרצאות מגוונות ומעניינות. במסגרת קבוצת האמהות שלהן, בשיתוף מועצה אזורית מטה יהודה, הן מתכננות יריד עבור אמהות. היריד יתקיים ב־26 ביולי משעות הבוקר עד הצהריים במרחב, מקום לתנועה בנטף. אני אהיה שם עם המוצרים שלי, ואשמח לראות אתכן, אלו שמאחורי ההודעות והטלפונים, ולפגוש בכן פנים אל פנים. מי שכבר מכירה ותדע שהיא מגיעה – אשמח להכין לכן מראש את החבילה שלכן. כיתבו לי על כך בדוא"ל, או טלפנו אלי.

לפרטים נוספים על אודות היריד: גל – 054-2610036 או טל – 054-7361354.

במבצע החודש: הפוך על הפוך

Winter Oilהחזיקו את עצמכן/ם: דווקא החודש אני מציעה במבצע את ה־Winter Oil. תערובת השמנים הזו מתאימה בהחלט לא רק לחורף, כי למעשה זו תרכובת מוכנה למריחה על הגוף, שמחממת ומניעה את מערכת הנשימה ומטפלת בשיעולים, בצינון, בליחה ובנשימה כבדה. לכן, היא מתאימה בדיוק גם לווירוסים של הקיץ ולקור המזגנים וגם למריחה על הבטן במקרה של כאבים ושלשולים. אפשר להשתמש בה מגיל חודשיים ועד גיל 100.

מחיר המבצע, עד לסוף יולי הוא 67 ש' לבייבי ווינטר, המתאים עד לגיל 3 (במקום 75 ש'); 72 ש' לבקבוקון שמתאים לגילי 6-3 (במקום 80 ש') ו־80 ש' לווינטר אויל למבוגרים (במקום 85 ש').

למעבר לעמוד ווינטר אויל לחצו כאן.

 

סרטון עוצר נשימה

בתזמון כמעט מושלם הגיע לעיניי הקטע הבא של האמנית הצרפתית ג'ולי גוטייר. ג'ולי היא צוללנית צלילה חופשית ורקדנית. היא שילבה בין שתי היכולות האלו בבריכה העמוקה ביותר בעולם בוונציה, איטליה, בסרטון שהותיר אותי המומה ונרגשת. המונח "עוצר נשימה", פשוטו כמשמעו, נראה מבעד למסך כאשר גוטייר עצרה את נשימתה לאורך כל חמש דקות הסרטון.

שמו של הקטע הוא AMA, שמשמעותו ביפנית "האישה של הים". צפיתי בו שוב ושוב ושוב, ביכולת הזו לפלח את הלב והרצון לעלות לנשום מעל המים. חובת צפייה.

 

מוסיקה: היכל התהילה

חשבתי לגוון, להשמיע משהו קצת אחר, אבל איך שאני לא מנסה, אני תמיד חוזרת לניק דרייק ולמילותיו:

Fame is but a fruit tree
So very unsound.
It can never flourish
‘til its stock is in the ground

אורח החודש: מים למחשבה

זוהר אמין, איש מקסים עם ידע מטורף, נכנס אליי לקליניקה וללב. התחביבים שלו מעמיקים ומלומדים וזה תענוג לשמוע אותו מדבר עליהם בתשוקה. ממליצה להיכנס לבלוג שלו ולקרוא את החומרים שהוא כתב על צומות, מזון חי ותזונה. לחודשון הזה אני מצרפת כמה מתובנותיו החשובות בתום מחקר שערך על שתיית מים, שמהן אפשר להסיק מסקנות, אם תרצו בכך, על הדרך המומלצת לצרוך מים בבית ובחוץ. זיקקתי מתוכו כמה פסקאות. את המאמר הזה במלואו ומאמרים נוספים תוכלו לקרוא בבלוג של זוהר, שכתובתו http://life-itself-preparation.blogspot.com .

מים ממכשיר הבר? ממזקקה? אולי בכלל אוסמוזה הפוכה? יצאתי למחקר קצר יחסית (במונחים שלי) כדי להבין איזה מים הכי טובים לגופנו, ואם לדלג היישר למסקנות – הרי שהמים המטוהרים והבסיסיים, הטעונים באלקטרונים ומובנים, הם המומלצים ביותר. מזקקה או אוסמוזה הפוכה לא מספקים את הפתרון לבדם, ולכן, אם הפרוטה לא בידכם, יש צורך בתהליכים נוספים לאחר הטיהור.

מבולבלים? שתו משהו, ובואו ננסה לעשות סדר:

  1. אל תיתנו לטבע לבלבל אתכם: המינוח "מים טהורים מהטבע" נשמע כמו חוויה בריאותית מלבבת, אבל למעשה מדובר כמעט תמיד במים ממקורות מזוהמים. בתוך אותו טוהר טבעי מסתתרים בין השאר גם עובש, חומרי ניקיון, חומרי תעשיית תרופות, חומרי הדברה "אורגניים" כמו גלייפוסייט ועוד. אם אלה המים שמגיעים לברז שלכם, הרי שגם אוסמוזה הפוכה לא מספיקה, ורצוי לחשוב על זיקוק המים. אם בכל זאת בחרתם באוסמוזה הפוכה, חשוב להקפיד על החלפה תכופה של הפילטרים, וכן על סטריליות מיכל המים שבו הם עומדים לאחר הסינון בציפייה שתשתו אותם.
  2. הכי בסיסי – לשתות בסיסי: מכיוון שהדם שלנו נוטה מעט לבסיסיות, גם המים שאנחנו שותים צריכים להיות ברמת חומציות נמוכה ככל האפשר, קרי עם PH שגדול מ־7. מזון ושתייה בעלי רמת חומציות גבוהה מכך שואבים חומרים בסיסיים משאר חלקי הגוף כדי לאזן את החומציות שבו. התוצאה: מים חומציים "ישתו" מינרלים מהעצמות ומהשרירים ויותירו אותם עם פחות יכולת להגן על עצמם.
    מה עושים? בודקים. על העטיפה של בקבוק המים המינרליים שמונח כרגע לידי, לדוגמה, מצוין ערך של 7.8 PH, אבל בדיקה שעשיתי הראתה שהערך האמיתי פחות מ־7. יאללה, למיחזורית.
    אגב, אם תרצו לסייע למים שלכם להפוך לבסיסיים, תוכלו להוסיף להם סודה לשתייה, מלח משובח, או טיפות PH. באוסמוזה הפוכה יש אפשרות להוסיף מירליזטור בטור לשאר המסננים, אבל אין לי מושג כמה זה מספיק טוב.
  3. אלקטרוניקה למתקדמים: למי שפיספס את שיעורי הכימיה בתיכון, נסביר כי במים שהם בסיסיים בהגדרה, יש עודף של אלקטרונים, אחרי שניצחו בקרב את הפרוטונים. גם אם נבדוק בעצמנו את המתח החשמלי במים (בזהירות!) נמצא שמים בסיסיים מכילים אנרגיה שלילית, שמעידה על עודף אלקטרונים – וזה, חברות וחברים, הסטטוס האנרגטי של המים שאנחנו רוצים. אלקטרונים חופשיים משמשים כנוגדי חומצה, ואם תשאלו אותי – הם גם יודעים להוריד דלקתיות בשל המטען שהם נושאים שמתמודד עם הלחץ החמצוני ברקמות. רוצים לחשמל את המים שלכם? קיימים מכשירים שמייצרים יונים במים (אלקטרוליזה), אבל מבירור מהיר יעברו הרבה מים בחשבון הבנק שלכם עד שתוכלו לרכוש אותם.
  4. קיפצו על ההזדמנות: יש תיאוריה שאומרת שאם קופצים על טרמפולינה, המים בגוף הופכים להיות יותר מובנים, כלומר יותר מוליכים מולקולות. הנה עוד סיבה לנתר מפעם לפעם. התיאוריה המובילה גורסת שמים "שבורים", שהמולקולות שלהם פורקו טוב יותר, מאפשרים יותר מקום לאותם אלקטרונים חופשיים נפלאים שעליהם דיברנו בסעיף הקודם. גם כאן מכשיר יונים הוא הפתרון הטוב לפירוק המולקולות, אבל כבר אמרנו שהוא יקר, אז אולי טרמפולינה היא לא רעיון כל כך רע.
  5. מים מזוקקים – כן או לא? רגע, תנו לי לנסח את זה. לא. גם אם אתם מחבבים את הקונספט, חשוב שתדעו שמים מזוקקים למעשה לא מכילים מטען, או במקרה היותר ריאלי המטען שעליהם הוא חיובי בשל המסת תחמוצות פחמן מהאוויר. המים בגוף שלנו, כמו שכבר למדנו, הם בסיסיים – כלומר טעונים שלילית – ולכן אין הרבה היגיון בלשתות מים מזוקקים לחלוטין. פתרון זול יחסית שהופך את המים המזוקקים לחוויה מזוקקת לגוף הוא להוסיף להם מינרלים, כמו טיפות של אשלגן או נתרן ביקרבונט. לרוויה.

 

עד כאן לחודש זה,
שיהיה חודש טוב, מרומם וזורם.

מיכלי

כדי לקבל את החודשונים הבאים לתיבת הדואר, מלאו כאן את פרטיכם:

שיתוף:

לתשומת ליבכם ❤ 

בשל עומסים חריגים, הזמנות תישלחנה רק אחרי ראש השנה. סליחה מראש על העיכובים, ומועדים לשמחה, לשלום – ולבריאות.