חודשון אוקטובר 2018 מרתמי

פתח דבר: סוף העונה

עדיין חם בחוץ, אבל רוחות הסתיו כבר מנשבות בצמרות העצים, לוקחות עימן את שארית הניחוחות של ראש השנה ושל עונת החגים, ומובילות אותנו אל אוקטובר. עם העלים הנושרים, מתקצרים גם הימים, וכן – גם המטריות כבר חזרו למקום בולט על מדפי החנויות.

החודש עמוס החגים עבר לו מהר, והשאיר שובל של הזמנות (הרבה מכם ניצלו את מבצע הסינרג’י האחרון) ועייפות – של מפגשים משפחתיים, ארוחות דשנות ונסיעות.

בחודש החולף גם זכיתי להיפגש עם לא מעט מכם – לקוחות ומטופלים – שהגיעו לאסוף את המוצרים מכאן (ואני חשבתי שסלעית זה רחוק…). זה תענוג גדול. במפגש אתמול עם חברה, סיפרתי שאמנם אני עובדת מהבית, אבל פוגשת כל הזמן עולמות שלמים, עיסוקים שונים, פרספקטיבה אחרת והשראה. בכל אחת ואחד מכם. תודה על כך.

מבצע החודש, גם החודש

לאור ההצלחה של המבצע האחרון, ואחרי שמצאתי את עצמי ממלאה שוב ושוב את המלאי. אני חורגת ממנהגי ומהרצון לגוון בפינוקים, ומשאירה לחודש נוסף את הסינרג’י הטוב והמוכר במבצע.

סינרג'י קלאסי - רתמי רפואה טבעיתהאוויר החל מתקרר ואיתו הווירוסים מתחזקים ומתפזרים בחללים סגורים. לכן אני ממליצה בחום להצטייד בשמן הנהדר הזה, סינרג’י מורכב משמנים אתריים משובחים. אלה יודעים יחדיו לטפל במגוון רחב של מצבים ובהם צינון, שפעת, חולשה של מערכת החיסון, בעיות נשימה, אסטמה, ליחה, שיעולים, כאבי שרירים, כאבי ראש, פטריות ועוד. סינרג’י מתאים לכולם – מגיל חודשיים ועד אין סוף.

הסינרג’י שלי קיים גם בעוד שני שדרוגים (ובמעמד הזה אומר שהם לא מורידים כלל מהתרכובת הקלאסית המוכרת): סינרג’י חורף, המועשר בשמנים אנטי־ויראליים ומתאים במיוחד לשפעות, לטיפול במערכת הנשימה ובווירוסים למיניהם. ממליצה מאד למבוגרים, לשוהים בחדרים סגורים ולבאים במחיצת חולים.

השדרוג השני המוצע הוא סינרג’י אלרגיות, המועשר בשמן קימל שידוע כאנטי־היסטמיני. מתאים לאלו מכם המשערים/ות שהצינון או המחלה הם ממקור אלרגני.

המחיר גם במהלך אוקטובר יהיה 65 ש’ לסינרג’י קלאסי (במקום 70 ש’); 75 ש’ לסינרג’י אלרגיות (במקום 80 ש’) ו־80 ש’ לסינרג’י חורף (במקום 85 ש’).

המתכון לבריאות

זו בדיוק התקופה בשנה לשתף אתכן.ם במתכון קל להכנה, שרקחתי לצורך חיזוק וטיפול בשיעול טורדני ובנזלת כרונית. כדאי להכין מבעוד מועד ולשים במקרר למקרה הצורך.

מצרכים:

  • חופן טימין שטוף ויבש
  • חופן רוזמרין שטוף ויבש
  • כפית הל (מומלץ מזרעי הל שלמים ירוקים)
  • דבש (או סירופ מייפל טבעי לטבעונים)

אופן ההכנה:

למכינים מראש – קוצצים גס את הטימין, הרוזמרין ותרמילי ההל, שמים בצנצנת קטנה (עדיף מזכוכית), שופכים מעל את הדבש/מייפל עד לכיסוי מלא, סוגרים ושומרים על המדף לפרק זמן של 3-1 שבועות. אחר כך מעבירים דרך מסננת, ומחזירים למקום קריר ומוצל.

להכנה מיידית – לקצוץ גס את הטימין, הרוזמרין וההל לתוך סיר קטן, ליצוק דבש או מייפל מעל עד לכיסוי מלא, לחמם על אש קטנה ונמוכה את הכל יחד במשך 40 דק’ ולהשתדל לא לעלות מעל 50 מעלות, לסנן ולשמור בצנצנת.

זאת יכולה להיות פעילות נהדרת לכל המשפחה. לצאת, לקטוף (רוזמרין יש בשפע וגם טימין) ולהכין יחדיו. בקיצור, בריא מכל הבחינות.

מוסיקה: מדורת השבת

אלה שהקשיבו לקטעי המוזיקה ששיתפתי איתכן.ם בחודשים הקודמים, יכלו לשים לב שאני נמשכת לקטעים אוריינטלים ושורשיים. בחיפושי אחר מוסיקת ג’אז משובחת שתנעים את זמן הרקיחה, נתקלתי לאחרונה ב’שבתה‘ (shabate), חמישה מוזיקאים מוכשרים, שחיפשו דרך לשלב שירה יחד עם משמעות ותכלית מתוך העולם היהודי השורשי – ובין השאר כזה שמגיע מאתיופיה.

המוזיקה של הלהקה הזו עושה שמח בלב ושקט בראש, בעלת קצב אפרו עם ניגוני נשמה מזרח־אירופאיים. שילוב נדיר וכל כך נעים. כדאי להקשיב להם.

אין להם מבחר גדול, לפחות ב־YouTube, ואני בכלל לא בטוחה שהלהקה הזו עוד קיימת. אז אם אתם שומעים על הופעה שלהם – שתפו אותי, אגיע.

הרצאה בחודש: בלי ניקיון כפיים

לא יצא לי לראות הרצאות די הרבה זמן, והאמת? ממש התגעגעתי לזה.

ההרצאה שאני משתפת כאן החודש מצחיקה ומיוחדת במינה: למה כדאי לנו לאהוב ולחקור גועל? אנה רוטשילד, עיתונאית מתוקה מתוקה שמסקרת את תחום המדע, מספרת בחן ובהומור על חשיבות הרצון לחקור גם בנושאים שנחשבים ‘מגעילים’. זו הרצאה שמביאה איתה סקרנות ילדית, תמימה, חשובה. קצר, מתוק, מצחיק ומדעי – כמו שאני אוהבת. תהנו.

שנה עברית חדשה נפתחה ואיתה גם ההזדמנויות. צאו, קיטפו לכן.ם הזדמנות נהדרת, לאהבה, להצלחה ולקירוב לבבות.

רק טוב,
מיכלי

כדי לקבל את החודשונים הבאים לתיבת הדואר, מלאו כאן את פרטיכם:

שיתוף: